Taikasipuli on tammikuussa 2009 perustettu yhden naisen graafisen suunnittelun yritys. Myyntivalttinani on monipuolinen visuaalinen osaaminen. Erityisosaamisena mainittakoon laadukas ja huolellinen typografia, dynaamisen toimiva sommittelu, rohkea värien käyttö sekä mielikuvitusrikas valokuvaaminen.


Teen työtäni intohimoisesti, ilolla ja jatkuvalla uteliaisuudella. Taikasipulin arvoina ovat luovuus, huolellisuus, inhimillisyys ja aito tunne.


Olen erikoistunut painettuihin tuotteisiin. Lehtien ja kirjojen tekeminen on ehdottomasti suurin intohimoni, mutta teen ilolla myös esitteitä, kortteja, kutsuja, kalentereita, yritysilmeitä, julisteita, pakkaussuunnittelua, mainontaa, valokuvausta, kuvituksia sekä tapahtumamarkkinointia.


Työskentelyä kanssani on kehuttu jouhevaksi ja helpoksi. Asiakkaan tarpeet ovat aina suunnittelun lähtökohtana. Taikasipulin kattavasta yhteistyöverkostosta löytyy taitavia tekstinikkareita, nettisivujen toteuttajia, valokuvaajia ja kuvittajia. Yhdessä pystymme toteuttamaan laajankin toimeksiannon ideasta valmiiksi tuotteeksi.


Asun maaseudun rauhassa Tirvan kylällä. Hyvät kulkuyhteydet ja Internet mahdollistavat kuitenkin toimimisen koko Suomen alueella. Minulla on kotitoimistossani kaikki tarvittavat pelit ja vehkeet, joten etätyöskentely sujuu saumattomasti. Paikan päälle tulen mielelläni briiffeihin, ideoimaan, palavereihin, teelle ja aina tarvittaessa. Olen kuin kotonani Mac-ympäristössä, mutta työt tulee tehdyksi myös PC:llä. Ohjelmistoista taidan Adobe InDesign, Photoshop, Illustrator, Macromedia Freehand sekä Microsoft Officen ohjelmiston.


Mikäli tarvitsette luotettavaa, huolellista, ammattitaitoista ja kekseliästä ideatykkiä niin lyhyt- kuin pitkäkestoisiinkin projekteihin – olen käytettävissänne! Vastaan kaikkiin kyseilyihin ja tarjouspyyntöihin mielelläni.

 
PRÄTKÄLEHTI


MP Maailma -moottoripyörälehden graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely sekä lehden ilmoitusten tekeminen. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa.


Asiakas: JMS Nordic Oy / MP Maailma

Vuosi: 2009–2010
YMPÄRISTÖRAPORTTI


Kotkamills Oy Environmental Year 2010 -ympäristöraportin graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely sekä taulukoiden ja graafien toteuttaminen. Raportti tehtiin sekä suomeksi että englanniksi.


Asiakas: Kotkamills Oy

Työnantaja: peak press & productions oy

Vuosi: 2011
VUOSIKERTOMUS


Porvoon Veden vuosikertomuksen 2008 graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely sekä taulukoiden ja graafien toteuttaminen. Kieliversiot tehtiin sekä suomeksi että ruotsiksi.


Asiakas: Porvoon Vesi

Työnantaja: peak press & productions oy

Vuosi: 2009
KARTANOJULKAISU


Kohteena kartano – Kartanokulttuuri Pohjois-Kymenlaakson voimavarana -julkaisun

graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely ja 7 valokuvaa. Kirja pohjautuu FM Sanna Schildtin pro gradu -työhön ja on osa kulttuurista aluekehitysprojektia KIIDE:ttä.


Asiakas: KIIDE-projekti / Sanna Tomperi

Vuosi: 2007
REMPUU


Ekologisia käsityötuotteita perinteisesti tekevän Rempuun yritysilmeen luominen. Yritys- ja tuote-esitteiden graafisen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi olen suunnitellut Rempuun nettisivujen visun sekä valokuvannut pääosan yrityksen tuotekuvista. Rempuun Internetsivut ovat nähtävillä osoitteessa: www.rempuu.fi.


Asiakas: Rempuu / Jussi Remonen

Vuosi: 2010
SOKKELIESITE


Maxitin Sokkeliratkaisut-esitteen ja julisteen graafinen suunnittelu, taitto ja kuvankäsittely. Esitteen painosmäärä 25 000 kpl.


Asiakas: maxit Oy Ab

Työnantaja: Rohkea Ruusu Oy

Vuosi: 2007
MUUMILEHTI


Muumien Maailma -lehden graafinen suunnittelu ja taitto yhdessä Leena Toivolan kanssa. Painos-määrä 150 000 kpl, jakelupisteinä Muumimaailma, Prismat, Rossot ja ABC-liikennemyymälät.


Asiakas: Frontpage Finland

Työnantaja: Rohkea Ruusu Oy

Vuosi: 2007
HOTELLIOPAS


Finlandia Hotelsin hotellioppaan 2009–2010 graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely ja symbolien kuvitus. Oppaan lisäksi suunnittelin Finlandia Hotelsin messuosaston vuodan.


Asiakas: Finlandia Hotels

Työnantaja: peak press & productions oy

Vuosi: 2008
YRITTÄJYYSOPAS


Yrittäjyystarinoita Kymenlaaksosta -kirjan graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely, kuvitus sekä 4 valokuvaa. Kirja toteutettiin osana yrittäjyyskasvatusta ja on käytössä ala- ja yläasteilla opetuskäytössä.


Asiakas: Cursor Oy, Kotkan–Haminan seudun kehittämis­yhtiö ja

Kouvolan seudun kuntayhtymän Yrityspalvelu

Vuosi: 2006
POLIITTISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI


Kouvolan Kokoomus ry 70 vuotta -historiikin graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely, taulukot ja 7 valokuvaa. Julkaisun graafinen suunnittelu toimi opinnäytetyöni produktiivisena osana Kymenlaakson ammattikorkeakouluun. Kirja julkistettiin yhdistyksen 70-vuotisjuhlassa, josta tein sanomalehden etusivun lehti-ilmoituksen.


Asiakas: Kouvolan Kokoomus ry

Vuosi: 2007Mikäli työnäytteeni tekivät vaikutuksen, älkää epäröikö ottaa yhteyttä!

© Silva Kärpänoja /// Taikasipuli
RUNOKIRJA


Huudonkantajat-runokirjan graafinen suunnittelu, taitto ja symbolien kuvitus. Toteutin myös mainosflyerina toimivan kirjanmerkin ja jälleenmyyjille jaettavan laajemman esitteen.


Asiakas: Tuulia Tapaninen

Vuosi: 2008
KAAVOITUSKATSAUS


Loviisan kaupungin Kaavoituskatsaus 2011 -liitteen graafinen suunnittelu, taitto, kuvankäsittely ja kartan toteuttaminen. Raportti julkaistiin Morjens-lehden liitteenä sekä suomeksi että ruotsiksi.


Asiakas: Loviisan kaupunki

Työnantaja: peak press & productions oy

Vuosi: 2011
ENSI- JA TURVAKODIN NETTISIVUT


Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n Internetsivujen visuaalinen suunnittelu. Sisällön toimitti Sofia Sarivaara ja sivuston teknisen toteutuksen tuotti Tamico Oy. Sivusto on nähtävillä osoitteessa www.tetuko.fi.


Asiakas: Tampereen ensi- ja turvakoti ry

Työnantaja: Rohkea Ruusu Oy

Vuosi: 2011

TANSSIYHTYEIDEN HISTORIIKKI


Kimmo Seppäsen kirjoittaman Valonheittäjien varjossa soittaa Blues –

Kuusankosken tanssiyhtyeiden historia 1920–1969 -historiikin graafinen suunnittelu, taitto ja kuvankäsittely. Lisäksi tein kutsun kirjan julkistamistilaisuuteen.


Asiakas: Kouvolan kaupunginmuseo / Kimmo Seppänen

Vuosi: 2010